Ben je op zoek naar een veilige, snelle en effectieve manier om etenswaren van jouw nieuwe restaurant te koelen? Een professionele horeca koelkast biedt de perfecte oplossing voor jouw horecagelegenheid. De meeste hotels, grote restaurants, fastfood restaurants, kantines, resorts en catering maken gebruik van horeca koelkasten. Deze koelkasten zijn ontworpen om voedsel en dranken koel te houden, zodat je deze te allen tijde goed kan serveren. Een horeca koelkast heb je dus zeker nodig als je wilt voldoen aan de voedselveiligheidsvoorschriften.

Waarom moet eten in een horeca koelkast?

Om het risico op bacteriële besmetting te verminderen, moeten veel voedingsmiddelen in de horeca koelkast worden bewaard en dus onder de 5 graden Celsius worden gehouden. Door voeding onder de 5 graden Celsius te houden, voorkom je dat er bacteriën beginnen te groeien en vermenigvuldigen tot aantallen die voedselvergiftiging veroorzaken. De chefs weten precies wat de gevolgen zijn van niet goed werkende koelkasten. Het is ook belangrijk dat de temperatuur regelmatig in de gaten wordt gehouden. Met duidelijke thermometers kun je gemakkelijk de temperaturen van binnen controleren en registreren om ervoor te zorgen dat ze goed werken en voedsel buiten de gevarenzone houden.

Horeca koelkasten in diverse modellen

Een horeca koelkast kopen is gewoon noodzakelijk en elke restauranthouder zou er één moeten aanschaffen. Er zijn verschillende modellen en formaten koelkasten te verkrijgen. Een goede en passende koelkast aanschaffen voor jouw restaurant kan soms moeilijk zijn. Neem de tijd om na te denken over de huidige en toekomstige behoeften van jouw bedrijf. Van daaruit kan je de juiste afmetingen en het model kiezen. Het is ook altijd goed om adviezen in te winnen bij de plek waar je de horeca koelkast koopt. Er is keuze uit een staande deur, dubbele deur, liggende deur, halve deur, glazen deur en nog veel meer. Ga eerst goed na wat de behoeftes zijn.

Als laatst

Het koel houden van risicovolle voedingsmiddelen kan een van de meest uitdagende aspecten zijn van elk restaurant of foodservicebedrijf. Als je niet de beste koelapparatuur hebt, kan dat zeer nadelige gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Het hebben van een goede horeca koelkast vormt de kern van de fastfoodketen. Gelukkig kan je horeca koelkasten in diverse formaten en modellen kopen die passen binnen elke ruimte. Het is dus zeer raadzaam om te investeren in een goede koelkast.