Als een hond je bijt dan kan dat zeer pijnlijk en natuurlijk ook vervelend zijn. Soms kan je er zelfs een letsel aan overhouden. Hier lees je meer informatie over wat je moet doen als je gebeten bent door een hond.

 

Ga naar de huisarts en informeer de politie

Wanneer je gebeten bent door een agressieve hond is het belangrijk dat je direct naar de huisarts gaat. Een agressieve hond kan namelijk de ziekte hondsdolheid hebben en kan dit overbrengen naar jou omdat de hond je gebeten heeft. Dit is erg belangrijk omdat hondsdolheid een ziekte is die op dit moment helaas nog niet te genezen is. Ook is het belangrijk dat je de politie informeert over de hondenbeet. Veel mensen doen dit liever niet omdat er een kans bestaat dat de hond ingeslapen moet worden. Dit gebeurd eigenlijk alleen als de hond meerdere keren een hond of mens heeft aangevallen. Als een hond een klein kind ernstig letsel toebrengt, dan is de kans wel heel groot dat de hond ingeslapen moet worden. Honden die erg agressief zijn hebben training nodig, maar honden met hondsdolheid kunnen beter wel ingeslapen worden. Een hond die leeft met deze vreselijke ziekte heeft geen normaal hondenleven.

 

Letsel en schade

Als een hond je bijt dan zijn de kleren die je die dag aan had vast kapot gegaan. Ook kan je ernstig letsel oplopen door de beet van een hond. Deze kosten moeten namelijk vergoed worden want het is de fout van de eigenaar van de hond dat de hond jou gebeten heeft. De eigenaar moet dus een schadevergoeding betalen. De grootte van de schadevergoeding word bepaald door het aanbrengen van het letsel en toekomstige schade. Het kan namelijk zo zijn dat je voorlopig niet meer kan werken terwijl je nog steeds rekeningen te betalen hebt. Daarom is het verstandig om direct een letselschade advocaat eindhoven in dienst te nemen. De advocaat gaat dan namens jou een claim indienen bij de rechtbank. 

Letselschade advocaat inhuren

Het is niet moeilijk om een letselschade advocaat in te schakelen omdat er veel letselschade advocaten in Nederland zijn. Er is dus altijd wel een letselschade advocaat bij jou in de buurt, dus ook is het gemakkelijk om een letselschade advocaat in almelo te vinden. Het inhuren van een letselschade advocaat kan best prijzig zijn maar de kosten worden betaald door de tegenpartij mocht je de zaak winnen.