Is een stedentrip Dublin de moeite waard? Dublin mag dan reputatie hebben als een donkere en wat morsige stad. Dat niet wat je tegenkomt als je op het vliegtuig naar de hoofdstad van Ierland springt. De stad is de afgelopen decennia sterk vernieuwd, en barst van de monumenten, mooie stadsgezichten en musea. Je kunt hier lekker eten, pubs bezoeken uitgaan, maar ook winkelen en de reputatie van de stad als de stad van schrijvers nagaan. Dan zal je er snel achter komen dat dit een bijzonder sfeervolle, levendige en moderne plek is om een citytrip te houden.
Stedentrip Dublin

Plekken om te bezoeken op een stedentrip Dublin

  • Guinness Storehouse. Als je naar Dublin gaat, dan helpt het als je een liefhebber bent van de typische ales, de donkere bieren van Ierland. Guinness is natuurlijk het belangrijkste voorbeeld daarvan. Behalve ale brouwen ze ook porter en i.p.a., en ze vertellen je graag over hun handelswaar. In het grote museum dat het Guinness Storehouse is vind je zeven verdiepingen gewijd aan bier. Daar kan je op eigen houtje of onder begeleiding van een gids meer te weten komen over het brouwproces en natuurlijk kennismaken met het product zelf. Alles wat je ooit had willen weten over je favoriete drankje vind je in dit pelgrimsoord voor Guiness-drinkers.
  • Temple bar district. In deze buurt kan je fantastisch uitgaan, met meer dan 150 pubs en horecagelegenheden. Maar ook bij daglicht is het een fantastische buurt om doorheen te lopen. Heel veel van deze pubs zijn namelijk prachtig vormgegeven, met kleurrijke gevels en prachtige versieringen, waarmee ze dorstige bezoekers hun tent in proberen te lokken.
  • Trinity College Library. Dit is een van de grootste bibliotheken ter wereld en bevat zo’n 200.000 boeken. De hoge hallen zijn versierd met donker houtsnijwerk en lijken rechtstreeks afkomstig uit een middeleeuws kasteel. In deze bibliotheek vind je het beroemde Book of Kells, één van de eerste en mooist versierde religieuze boeken uit middeleeuws Europa.

Praktische tips voor je bezoek aan Dublin

  • Vliegtickets naar Dublin zijn goedkoop.
  • De stad is uitstekend te verkennen te voet. Behalve de kastelen, monumenten en kerken vind je ook veel prachtig vormgegeven huisdeuren en zelfs rustige parken met kletterend water.
  • Het staat niet bekend om zijn hoge gehalte aan vitamines, maar maak zeker even kennis met het authentieke Ierse pubvoedsel als je trek hebt in een goed vullende lunch.</li.

Bezoek ook

Als je langer dan een paar dagen in Dublin wil blijven, dan kan je je bezoek combineren met een trip naar het Wicklow Mountains National Park. Dit is één van de mooiste natuurgebieden van Ierland.