Het is natuurlijk een van de zeven wereld wonderen, en dat is het meer dan waard. Tenminste dat denk ik zo. Want dit jaar ga ik EINDELIJK een reis maken naar Peru, een reis naar het land van de Inca’s. Het lijkt mij een bijzonder mooi land wat ik ga bezoeken met gigantisch veel mooie bezoekwaardige plekken. Nou ligt mijn Osprey backpack al bepakt en klaar om op reis te gaan, maar nou heb ik natuurlijk wel een paar plekken op een rijtje gezet die ik wil gaan bezoeken in Peru. 

Natuurlijk de Machu Picchu

Ja, dit kan je natuurlijk niet overslaan. De verborgen stad van de Inca’s. Dit moet je gewoon gezien hebben, het is gewoon geen optie om dit over te slaan. En natuurlijk waan je je hier in een andere wereld. Ik heb er wel voor gekozen om van te voren al mijn ticket te kopen. Zodat ik gewoon gelijk op pad kan om de magische stad te gaan bezoeken. En het aller leukste natuurlijk, je kan hier ook alpaca’s tegen komen, die je eigenlijk overal in Peru kan tegenkomen. Maar hier is het gewoon net een tikje bijzonderder.

De Colca Canyon.

Ik ben sowieso een liefhebber van de natuur, en daarom wil ik heel graag de Colca Canyon een bezoekje geven. Het lijkt me namelijk geweldig om die immens grote vogels te zien vliegen. Als je geluk hebt natuurlijk. Want dan moeten ze wel over komen vliegen. Want de kans dat ze dat niet doen, die is natuurlijk aanwezig. Maar we gaan er natuurlijk met veel hoop, en een beetje geluk, naar toe.

The Rainbow mountain.

Wanneer je dit fenomeen opzoekt op internet, dan word je omver geblazen van waanzin. Want wat ziet dat er indrukwekkend uit. Al die kleuren en dan op 5000 meter hoogte. Ja echt 5000 meter hoogte, niet normaal en ik denk dat je de hoogte goed gaat voelen door wat meer moeite te hebben met ademen, maar ik heb al gelezen dat wanneer je rustig aan doet het moet lukken. Dus af en toe even een ‘adem’ pauze nemen en dan weer door. 

De Huachachina woestijn.

Dit zal aan het begin van mijn reis zijn, maar hier heb ik nu al ontzettend veel zin in. Het lijkt mij sowieso ontzettend intimiderend om door alleen maar zand omringt te worden. Maar het geen waar ik super veel zin in heb, is de buggytour en dan ook nog het sandboarden. Dat lijkt me echt geweldig gewoon! Beetje adrenaline op de reis hoort erbij natuurlijk.