We kunnen wel zeggen dat de woonkamer een van de meest gebruikte kamer is in een huis. Het is de kamer waar je je bank plaatst en de tv en je dus graag tijd doorbrengt. Het is dan ook wel fijn als de kamer er goed uit ziet en dat heb je natuurlijk zelf compleet in de hand. Misschien heb je zelf een heel duidelijk beeld van hoe je je woonkamer wilt decoreren, maar misschien ook niet. Als je niet weet waar je de inspiratie vandaan moet halen, hebben wij wat tips voor je op een rijtje gezet! 

Decoratie

Het eerste wat je gaat aanpakken in een kamer is natuurlijk de decoratie. Denk aan vazen, bloemen, schilderijen, ga zo maar door. In bijna elke woonkamer heb je ook wel een tafel waar je natuurlijk ook los mee kan gaan. Dit kan door allerlei accessoires die je op de tafel zet, maar ook door een mooi kleed. Je kan een tafelkleed op maat laten maken zodat je meer keus hebt in wat je graag wil hebben. Met een tafelkleed op maat maken heb je geen stress over de juiste grootte, de juiste print of de juiste kleuren.

Planken aan de muur

Wat je tegenwoordig vaak voorbij ziet komen zijn planken die aan de muur gevestigd zitten. Op deze planken kan je fotolijstjes zetten, je bloemen, mooie vazen, ga zo maar door. Een plank aan de muur is minder hard in een grote ruimte en past dus perfect bij de woonkamer. Tegelijkertijd is het een goede manier van je woonkamer vullen als je de ruimte niet hebt voor een tafel.

Kunst

Als je weg bent van kunst en je kunstenaars hebt waarvan je hun werk prachtig vindt, is dat natuurlijk vanzelfsprekend dat je daar graag wat van in je huis wil hebben. Dit is vaak wel duurder dan de simpele accessoires zoals vazen en bloemen, maar het is wel een investering. Je bent een liefhebber van kunst en iedereen vindt weer een andere kunstenaar goed. Je vindt dus niet van de een op de andere dag de kunst van de betreffende kunstenaar niet meer mooi of in je huis passen. Dat werk past in jouw smaak en past daarbij ook in jouw voorkeuren voor in je huis. Kunstwerk kan van alles zijn. Denk aan beelden en schilderijen.

Niet te perfect

Als je eenmaal bezig bent met decoreren kom je er vanzelf achter wat voor jou onmisbaar is. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak. De een houd van een volle woonkamer, de ander van een kalme ruimte, smaken verschillen. Een woonkamer hoeft niet te perfect te zijn. Het is maar hoe je het zelf wilt invullen.