Soms wil je gewoon even vluchten en naar een ander land vertrekken. Vooral als je het druk hebt en niks precies zo wilt gaan als je gepland had. Het idee om dan spontaan weg te gaan komt dan vaker in je hoofd op en eigenlijk wil je de stap gewoon wagen. Het kan af en toe lastig zijn om je hoofd leeg te maken en alleen maar bezig te zijn met dat wat er echt toe doet. Veel jonge mensen van tegenwoordig weten niet precies wat ze willen. In deze blog geef ik je drie mogelijkheden voor als jij je soms ook geen raad weet.

Even helemaal niets doen

Het lijkt onmogelijk, maar als je er echt op probeert te focussen kun je ook jouw hoofd even leegmaken. Door je alleen druk te maken over alles wat je ziet en hoort, maak je jouw hoofd verder leeg. Het gevolg hiervan is dat je even een moment niet aan de dingen denkt die er normaal voor zorgen dat je wilt vluchten. Van even nergens aan denken komen vaak de beste ideeën. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar het werkt wel degelijk.

Op reis gaan

Als je aan het studeren bent zou dat betekenen dat je voor een tussenjaar gaat. Een rondreis Maleisië of een van stad naar stad met alleen een rugtas. Je kunt ook pas op het vliegveld bedenken waar je precies naar toe gaat. Er echt even tussenuit glippen werkt vaak wel. Geen wonder dat we daaraan denken als het even moeilijk wordt. Als je hier voor kiest is et wel van groot belang om goed uit te denken hoe je het gaat doen en voor hoe lang.  Tijdens het genieten kun je tussendoor misschien ook even de tijd vinden om iedereen in het thuisfront een kaartje te sturen (of is dat ouderwets?)

Alles opschrijven en doorgaan

Niet voor iedereen is een rondreis Maleisië of even helemaal niets doen de oplossing. Er zijn ook mensen die er gewoon even doorheen moeten om vervolgens weer dichter bij zichzelf te kunnen komen. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dit is wel hoe het in het leven werkt. Iedereen gaat op een andere manier erge s mee om. Voor de een is vluchten de beste oplossing, een ander probeert het te vergeten en weer iemand anders gaat er tegenaan. Je voelt zelf aan wat je moet doen als het echt even te veel lijk te worden.