Weet je wat het is met die mannen van ons? Ze doen te weinig moeite. Nou ja, heus niet allemaal, maar je hebt ze er tussen… Dus kun je maar beter het heft in eigen handen nemen en zelf zorgen dat je vent erbij loopt zoals jij hem graag ziet. Is dat feministisch? Misschien. Is dat bemoederend? Ook misschien. Maar het oog wil ook wat en daar zal je dus echt zelf voor moeten zorgen. Stuur die kerel van je eens in de richting van een mooi paar Magnanni herenschoenen. Oké, ze zijn misschien niet goedkoop, maar wel tijdloos en ze gaan jaren mee. Want dat is het met echt leer: hoe langer je het draagt, hoe mooier het wordt. Toch?
Magnanni herenschoenen

En als je dan toch bezig bent…

Gooi dan alle lelijke witte sportsokken eens gewoon weg. Niet meer terug te vinden. Bij voorkeur op de dag dat de container wordt geleegd. Zo. Nu is er ruimte in de kast voor een hele stapel mooie, kleurrijke sokken. Want kleren maken de man, maar de sokken worden vaak vergeten. En wat denk je van al die lubberige boxershorts? Geen gezicht en je weet eigenlijk ook wel dat ze niet eens meer lekker zitten. Je man loopt de hele dag te hijsen, had je dat nog niet gezien? Dus hup, weg ermee. Out with the old, in with the new!

De volgende kast gaat open en wat je daar aantreft…

Truien. Gebreid door zijn tante of oma. Natuurlijk doe je die niet zonder overleg weg. Daar zitten herinneringen aan. Maar het is wel een idee om hem de truien eens even te laten passen. Bij kriebel? Weg ermee. Te korte mouwen? Hup, in de kledingbak. En wat denk je van de ribbroeken van járen geleden? Die mag je ongezien voeren aan de kledingbak. Want de kans dat hij die nog gaat dragen (of passen) is natuurlijk te verwaarlozen.

Een opgeruimde kast geeft een opgeruimd hoofd

Ook voor hem. Jij hebt weliswaar alle oude meuk de deur uit gedaan, maar waarschijnlijk is hij je daar hartstikke dankbaar voor. Tenzij… Hij er nogal van is om alles zelf te regelen. Dan kun je hem aanmoedigen en beloven om een goed paar nieuwe schoenen voor hem te kopen als hij ein-de-lijk klaar is met uitmesten. Ga vooral geen ruzie maken over witte sportsokken en lubberig ondergoed. Je wilt immers zijn uiterlijk veranderen, niet zijn innerlijk. Want daar ben je ooit op gevallen.