Sinds een jaar of 3, 4 is de sneaker aan een flinke opmars bezig. Voorheen waren deze schoenen vooral en eigenlijk alleen in de sportschool of op het sportveld te zien. Dit is nu zeker niet meer het geval! De sneaker is volledig geaccepteerd in het hedendaagse modebeeld. Voorheen waren laarzen en hakken de vrouwelijke schoen, tegenwoordig kan met gebruik van dames sneakers een outfit ook vrouwelijk afgemaakt worden. En we weten allemaal wat er comfortabeler zit…. Wat mij betreft is de sneaker dan ook gekomen om te blijven! Ik draag hem graag onder verschillende outfits, zo vind ik de sneaker ideaal voor een dag op het werk. Er zijn dames sneakers verkrijgbaar die prima kunnen onder een net outfit en weinig meer met een sportieve schoen te maken hebben maar wél dat draagcomfort hebben.

De dames sneakers trends van 2019

Dat de dames sneakers een blijvertje zijn, staat wel redelijk vast. Maar dat deze ook hevig aan mode en tijdsbeeld onderhevig gaan zijn, lijkt me ook een gegeven. Waar gaat het dan de komende tijd met de sneaker naar toe? Deze schoenen zijn vaak niet goedkoop, zeker van specifieke merken niet. Het is dus zaak om te weten welke dames sneaker hip gaat worden en welke niet. 2018 was het jaar van de witte sportschoen, voor zowel mannen als vrouwen zijn deze immens populair geworden. Deze trend maakt zeker de oversteek naar 2019, ze worden alleen wat meer overdreven en extravagant door een flinke zool waarmee een groot silhouet gecreëerd wordt. Gelukkig blijven hierbij de details wel subtiel zodat deze schoen nog enigszins te handelen is. Ten tweede gaan de materialen in sommige gevallen weer wat meer naar de “gewone schoen” toe, denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik van suède. De look is hierbij belangrijk, het moet wel blijven denken aan een sneaker. Verder blijven er invloeden zichtbaar uit de jaren ’90. Dat wil zeggen: veel felle kleuren en neon patronen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld de klassieke schoen bekend uit de film “Forrest Gump”.

De opmars van de dames sneakers

Een nieuwe trend de komende tijd heeft alles te maken met een nieuw fenomeen, de “lelijke sneaker”. Deze zijn vaak zó groot en tevens ook zó lelijk, dat deze daardoor weer hip worden. Dit zijn een soort van sneakers die oude mannetjes vroeger aan hadden, deze trend is echter omarmd door grote modemerken zoals Balenciaga en Gucci, dus ik verwacht dat dit wel een grote gaat worden! Als laatste komt er een stroming sneakers wat meer toegespitst op de vrouw, deze invloeden worden steeds belangrijker. Er zijn immers steeds meer uniseks modellen op de markt gekomen, maar soms wil je toch gewoon een vrouwelijke schoen aan. Dus ben je zoals ik een echt “meisje-meisje”? Dan kan je met deze dames sneakers toch met de nieuwe sneaker trend meegaan!