Er zijn duizend en één verschillende opties om ruimte te verlichten. We zijn al een hele poos niet meer afhankelijk van de simpele kaars. Eén van de opties die we tegenwoordig hebben, is ledverlichting. Ledverlichting associëren we vaak snel met koud wit licht in 24/7 supermarkten. Bes Led heeft een enorm breed assortiment aan ledverlichting. Waaronder led downlight. In deze blog vertel ik je meer over deze vorm van verlichting.

 

Wat is downlight?

 

Led downlight is een lamp die met een armatuur in het plafond wordt gebouwd. Het is belangrijk dat u bij het kopen van lampen goed let op de diameter van het gat in uw plafond. Als deze te groot is, kan de armatuur niet geplaatst worden omdat de lamp dan zou vallen door een teveel aan ruimte. Als het gat te klein is, past het uiteraard ook niet. Dankzij de verschillende kelvinschalen kunt u gemakkelijk kiezen voor een lamp die past bij de ruimte die u wilt verlichten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor warm of wit licht. Zo zet u de sfeer voor een ruimte meteen. Ook kunt u kiezen voor een bepaalde vorm zoals rond, vierkant of ovaal. Daarnaast zijn led downlights zeer energiebesparend.

 

Opbouw of inbouw

 

Wanneer u kiest voor led downlight bes led lampen heeft u de keuze tussen inbouw of opbouwlampen. Inbouwlampen worden in uw plafond geplaatst. Zo ziet u de behuizing van de lamp niet en is de lamp op hetzelfde oppervlakte als het plafond. Dit zorgt voor een strak design en een moderne touch. Sommige lampen kunnen ook in de muur geplaatst worden, dit maakt de algehele look van de ruimte waar u de lampen in plaatst speels. Mocht uw plafond niet geschikt zijn voor het inbouwen voor lampen. Dan kunt u ook kiezen voor opbouwspots. Deze lampen worden op het plafond gemonteerd in plaats van met gaten ín het plafond. Verder zijn de lampen hetzelfde. De lampen zijn ook verstelbaar. Zo kunt u bepaalde hoeken van de ruimte beter verlichten.

 

Dimbare spots

 

De led downlight spots zijn ook dimbaar. Op ieder moment van de dag kan u het licht feller of zachter zetten. Het licht er maar net aan waar u zin in hebt. Na een lange werkdag wilt u misschien met een zacht licht nog een krant lezen. Of met een fel licht aan uw hobby modelschip werken. De spots zijn erg duurzaam dus u hoeft zich alleen maar over u zelf zorgen te maken.