Langzaamaan wordt heel ons land voorzien van glasvezel bekabeling i.p.v. de welbekende koperen kabels. Een goede ontwikkeling want glasvezel internet is een stuk sneller dan via de koperen kabels. Daarnaast scheelt het behoorlijk in het stroomverbruik en is het dus ook nog beter voor het milieu. Als dit ineens tot de mogelijkheden behoort dan is het altijd even lastig hoe en bij wie je dan internet gaat regelen. Meestal wordt je sowieso vrij snel bestookt met aanbieders die allemaal natuurlijk zeggen een goed aanbod te hebben. Dit maakt het nog lastiger want wat moet je dan kiezen. Daarom de hoogste tijd om in dit blog wat meer te vertellen hoe je tot de juiste keuze komt.

Het selecteren van het juiste glasvezel internet

Tsja, waar begin je in het doolhof dat glasvezel internet heet. Veel mensen zullen dat denken alvorens ze op zoek gaan. Sterker nog deze gedachte maakt ook wel eens dat deze klus een behoorlijke tijd op de lange baan geschoven wordt. Dat is natuurlijk heel erg zonde, want wie wil niet sneller internet tegen waarschijnlijk ook nog eens een aantrekkelijker tarief. Dat laatste omdat alle aanbieders je graag verwelkomen als nieuwe klant en daardoor met interessante aanbiedingen stunten. Het meest efficiënt is het om gebruik te gaan maken van een zogenaamde vergelijkingssite. Om meerdere redenen is dat handig. Allereerst is er op deze websites vaak veel inhoudelijke informatie te vinden. Niet iedereen is inhoudelijk heel goed onderlegd met betrekking tot internet en vaak kan je op een vergelijkingssite behoorlijk wat informatie tot je nemen waardoor het maken van een keuze vele malen makkelijker is. Ook zie je overzichtelijk alle aanbieders op een rij staan met hun aanbod. Vaak zie je dan ook welk abonnement het meest populair is. Allemaal zaken die je kunnen helpen met het maken van je keuze.

Hoe snel moet mijn glasvezel internet zijn?

Een belangrijk argument om over te stappen op glasvezel internet is dat  het vaak sneller is dan gewoon internet. Maar hoe snel moet je internet zijn? Dat is een vraag die voor velen moeilijk te beantwoorden is. De snelheid van het internet wordt uitgedrukt in MB’s die je per seconde kunt downloaden. Meestal heb je drie varianten waar je uit kunt kiezen. Vaak zitten er wel wat hulpmiddelen bij die je kunnen helpen bij het maken van je keuze en inzicht geven in welke snelheid voor jou het meest passend zijn.