We leven in een wereld waarin de digitale ontwikkelingen in een sneltreinvaart zijn gekomen. En de verwachting is dat dit de aankomende jaren sneller gaat doorversnellen. Voor ondernemers ligt er een behoorlijke uitdaging om met hun bedrijf met die snelheid mee te gaan. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om over te stappen naar de cloud. Als je dit gaat doen dan heb je drie mogelijkheden. Dit zijn public cloud, private cloud en hybrid cloud. Afhankelijk van de behoefte van je bedrijf past één van deze oplossingen. Als je deze overstap nog niet gemaakt hebt, dan is het toch tijd om je er in te gaan verdiepen. Daarom vertellen we er in dit blog graag meer over.

Wat houden de cloud varianten in?

De vraag is natuurlijk welke cloud variant hebt beste bij je bedrijf past. Om dat te weten is het handig om er wat basis zaken over te weten. Uiteindelijk zal je toch met een expert in gesprek moeten gaan om te weten wat echt de beste oplossing is. Allereerst is er de public cloud. Dit is de meest gebruikte variant. De meest bekende public cloud vorm is office365. Dit wordt ook door heel veel kleinere bedrijven gebruikt. Veel bedrijven komen hier prima mee uit de voeten. Er zitten een aantal standaard oplossingen in zoals het toekennen van autorisaties zodat niet iedereen alle bestanden kan zien. Als je met deze standaard oplossingen niet uit de voeten komt dan zal je één van de andere varianten moeten kiezen. De echt grotere bedrijven kiezen over het algemeen voor private cloud. Dit is een echte maatwerk oplossing en een cloud omgeving die alleen voor dat bedrijf toegankelijk is. Fantastisch natuurlijk maar voor veel bedrijven een veel te grote investering. Gelukkig is er ook nog een tussen variant. Dit is hybrid cloud. Hierbij maak je gebruik van beiden cloud varianten of facetten daarvan.

Voordelen van werken in de cloud

Een aantal voordelen zijn reeds benoemd. In eerste instantie is het van toegevoegde waarde om makkelijk mee te ontwikkelen met de snelle digitale ontwikkelingen die er op dit moment zijn. Daarnaast is het thuiswerken aanzienlijk makkelijker. Je benaderd je werkplek namelijk in een online omgeving. Als je dus internet hebt kan je ook bij je werkplek en dat maakt het plaats en tijdsonafhankelijk werken aanzienlijk makkelijker. Dit helpt je ook om medewerkers meer tevreden te krijgen. Die vinden dit namelijk over het algemeen belangrijk.