Je hond is natuurlijk een van je beste kameraden en je wilt nog vele jaren thuis komen met zijn enthousiaste geblaf. Daarvoor is het wel erg belangrijk dat je de gezondheid van je hond op pijl houdt. Net als dat wij op onze gezondheid moeten letten door middel van onze voeding en beweging, zal jij dit ook voor jouw hond moeten doet. Dit kan je hond immers zelf niet. In deze blog geef in een aantal tips om de gezondheid van jouw hond op peil te houden.

Voeding

Allereerst is het net als bij de mens natuurlijk erg belangrijk om jouw hond gezonde voeding te geven. Ook een hond heeft namelijk bepaalde voedingstoffen nodig om zijn lichaam goed te laten werken. Bij een hond heeft de voeding ook veel invloed op het gebit. Tandvleesproblemen kunnen erg pijnlijk zijn, maar kunnen ook leiden tot gevaarlijkere ontstekingen. Bepaalde voeding en kauwblokken kunnen hiermee helpen. De voedingsstoffen die benodigd zijn verschillen per hond, zo hebben grotere en energieke honden natuurlijk meer voedsel nodig. Kies dus passende en gezonde voeding voor jouw hond, zoals van Royal Canin.

Oren

Ook de oren van de hond zijn erg gevoelig voor ontstekingen. Probeer de oren dus regelmatig te wassen en droog de oren daarna ook goed. Je wilt zelf niet met natte oren naar buiten, dus laat dit ook niet bij de hond gebeuren. Als je merk dat er zich steeds vuil, beestjes en pus verzameld in de oren van je hond kan het zijn dat er al een oorontsteking aanwezig is. Ga dan naar de dierenarts en laat diegene oordelen wat er het beste gedaan kan worden. Eventueel kan je bij de dierenapotheek wat spullen kopen om een volgende ontsteking te voorkomen.

Aandacht en beweging

Naast voeding is het voor een hond natuurlijk ook erg belangrijk om genoeg beweging te krijgen om gezond te blijven. Probeer dus behalve het uitlaten van de hond voor nog meer beweging te zorgen. Gooi bijvoorbeeld buiten een bal die de hond dan weer kan apporteren. Voor binnenshuis is het ook belangrijk dat de hond zich net gaat vervelen en dus genoeg speeltjes heeft. Anders kan de hond zich storten op schoenen en andere spullen die niet de bedoeling zijn om verwoest te worden. Doordat honden zoveel energie hebben en zoveel bewegen, kunnen zij ook sneller last krijgen van spier- en gewrichtspijn. Dit is niet iets wat opgelost moet worden als het zich uit, maar beter voorkomen worden. Het is vooral belangrijk dat de voeding van de hond voldoende goede voedingsstoffen zoals Omega olie bevat, deze helpen namelijk bij genezing.