Het zonnetje schijnt en de lucht is blauw deze dagen. De temperatuur begint langzaam te stijgen en de winter lijkt voorbij te zijn. Echt warm is het nog niet en we kijken al uit naar de dagen dat de temperaturen boven de 20 graden liggen, de zomer. Lekker op het strand liggen met een goed boek of op een terras zitten met een wijntje. Helaas zijn we in Nederland niet gezegend met gegarandeerd mooi weer in de zomer. Het weer kan erg wisselvallig zijn dus om (bijna) gegarandeerd mooi weer te hebben, zal je het over de grens moeten zoeken. In de zomervakantie is er dan ook alle tijd voor om deze zonbestemmingen op te zoeken.

Kreta

Het Griekse eiland Kreta is het populairste Griekse eiland als vakantiebestemming. De afgelegen bergdorpjes, de stille onbekende stranden, de grote toeristenplaatsen, de gezellige haventjes; voor ieder wat wils. Op Kreta zijn de mooiste stranden van Griekenland te vinden zoals Elafonisi, Balos en Vai, De gemiddelde temperatuur in de zomer is 27 graden waarbij de gevoelstemperatuur lager licht door een lichte zeewind. Neerslag is minimaal en de watertemperatuur is aangenaam.

Azoren

Niet alleen Griekenland, ook Portugal heeft prachtige eilanden namelijk de Azoren. Dit zijn 9 eilanden die ieder iets unieks hebben. Het grootste en het mooiste eiland van de Azoren is São Miguel. Het heeft een grote diversiteit aan landschappen en natuur. Ook zijn ook de andere eilanden van de Azoren bijzonder mooi en minder bezocht. Bijvoorbeeld Flores, een groen eiland met mooie watervallen. Je kunt eiland-hoppen en hiervoor zowel het vliegtuig als de boot gebruiken als vervoersmiddel. Op de Azoren heb je veel kans om walvissen en dolfijnen te spotten, dus het is een aanrader om met de boot te gaan. De Azoren hebben het gehele jaar door een constant klimaat met weinig temperatuurverschillen. In de zomer is het er rond de 24 graden.

Bali

Als jij je zomervakantie niet in Europa wilt spenderen kun je naar een ander continent gaan. Azië is een prachtig continent met het Indonesische eiland Bali als een van de hoogtepunten. Het eiland is populair onder toeristen vanwege de stranden, het eten, de natuur met terrasvormige rijstvelden en vulkanen, vele monumenten zoals  Balinese tempels en de danskunst. Bali staat ook bekend als surfers-eiland met vele stranden met verschillende soorten golven, In de zomer is de temperatuur op het warmste moment van de dag tegen de 30 graden, Ideaal om onder een palmboom op het strand te liggen. ’s Ochtends en ’s avonds liggen de temperaturen lager namelijk rond de 20 graden en kun je het eiland ontdekken.