Een aantal jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijfje. Dit begon heel klein aan het bureau in mijn kamer. Het bedrijf groeide steeds meer en ik besloot mijn vaste baan op te zeggen om hier fulltime mee bezig te zijn. Afgelopen jaar zette ik de stap om zelfs een aantal werknemers aan te nemen. Deze kon ik natuurlijk niet ook allemaal vanaf een bureau in mijn huis laten werken. Daarom besloot ik een kantoorruimte te huren voor mijn bedrijf. In deze blog vertel ik jou vanuit mijn eigen ervaring wat je hier allemaal voor nodig hebt. 

De juiste ruimte

Het vinden van het juiste kantoor op de goede locatie is denk ik de grootste uitdaging. Vooral als je in een drukke stad zoekt, is dit erg lastig. Het belangrijkste is dat je zoekt naar een kantoorruimte waar je genoeg ruimte hebt voor jou en al je werknemers. Bovendien is het slim om nog wat ruimte over te houden, want je wilt natuurlijk het liefst dat je bedrijfje zich nog verder uit kan breiden. Ook moet je voor jezelf overwegen of je nog veel wilt klussen, of dat je een pand zoekt waar je meteen in kan. Zelf kon ik maar moeilijk iets betaalbaars vinden binnen de stad, dus besloot ik erbuiten iets te zoeken. Uiteindelijk vond ik buiten de stad een prachtig kantoorpand. Er hoefde helemaal niks meer aan verbouwd te worden dus we konden er zo in. Bovendien bespaarde ik hier zoveel geld mee, dat ik nog wat geld overhield om te investeren in een autootje. 

Alle benodigdheden

Kantoorpanden worden bijna altijd helemaal leeg opgeleverd. Dit betekent dat je alle meubels en andere benodigdheden nog aan moet schaffen. Je kunt het best beginnen bij de grote meubels zoals bureaus en bureaustoelen. Denk van te voren na hoe je de kantoorruimte eruit wil laten zien wat betreft werkplekken. Wil je dat iedereen gescheiden van elkaar werkt of creeër je liever een grote werktafel waar iedereen bij elkaar zit? Na het plaatsen van de werkplekken, kun je andere benodigdheden aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan lampen, een koffiemachine en een printer. Een printer aanschaffen kan ik zelf erg aanraden. Je zult vaak genoeg brieven moeten versturen, lange teksten moeten lezen of werkschema’s moeten ophangen. Zelf kocht ik een printer in de sale en gebruik ik HP 364XL inkt cartridges van het huismerk, dus dit viel veel minder duur uit dan ik had gedacht! Bovendien maak ik er bijna elke dag gebruik van, dus het geld haal ik er zeker weten uit.