De online wereld groeit steeds meer en meer. Zo zijn er diverse platformen waar je allerlei verschillende soorten filmpjes kunt bekijken. Van muziekvideo’s tot aan hoe je een Italiaanse lasagne maakt. Je kunt er uren lang op blijven zonder dat je je verveelt. Zo heeft het bekende platform YouTube verschillende soorten categorieën die verschillende kijkers aantrekken.

De DIY video’s

DIY staat voor “do it yourself”‘. Deze filmpjes laten je zien hoe je iets makkelijk of wat moeilijks zelf kan doen. Dit kan zijn hoe je een lekkere pasta from scratch kan maken of hoe je met giethars jouw eigen prachtige sieraden maakt. Heel interessant en leerzaam dus. Dit soort filmpjes trekken over het algemeen meer kinderen aan dan volwassenen. Maar misschien weet je als volwassen niet hoe je een kast van die ene meubelwinkel in elkaar moet zetten. De DIY filmpjes kunnen je daar natuurlijk ook goed bij helpen.

Live stream

Behalve dat er op recente of oude filmpjes worden geüpload, worden er ook live streams op uitgezonden. Vele organisaties kiezen er voor om hun uitzending ook te streamen op YouTube. Hiermee bereiken zij meer kijkers. Het Bimhuis doet dat bijvoorbeeld met concerten die daar worden gehouden. Je kunt het gehele concert terug bekijken op YouTube met zeer goede kwaliteit. Dit voor bezoekers dit of het concert hebben gemist, of zo leuk vonden dat ze het altijd nog opnieuw kunnen bekijken en of beluisteren.

Vloggen

Een van de grootste trends op YouTube is vloggen. Maar wat houd vloggen nou in? Misschien zie je als ouder je kind vaak kijken naar Enzo knol en denk je bij jezelf “ wat doet die gast nou”? Je vraagt je af wat hem zo speciaal maakt, dat je kind de hele dag door naar zijn filmpjes kijkt. Nou, die vraag kan ik helaas niet beantwoorden. Maar wat een vlogger dus doet is zijn of haar leven filmen, het editen en monteren zodat het in zijn geheel een mooie en leuke vlog word. Je ziet niets meer en niets minder dan de dagelijkse activiteiten die zij uitvoeren. Voor de jongens bijvoorbeeld Enzo knol en voor de meisjes Monica Geuze.

Mukbangs

En als laatste de mukbang. Het woord is van Japanse afkomst. Je zal het woord zeker vaak gehoord of gezien hebben. deze filmpjes worden steeds populairder. Maar wat houd het in? Het zijn simpelweg gewoon filmpje waarnaar je kijkt naar iemand die eet. Waarom ze populair zijn snap ik zelf ook niet, maar ze worden goed opgenomen door de YouTube kijkers.