Schilderijen zijn een prachtige manier om een kamer op te fleuren, kleur toe te voegen en een persoonlijk tintje te geven. Er zijn talloze soorten schilderijen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke stijl en uitstraling. In deze blog zullen we enkele verschillende soorten schilderijen bespreken en welke stijlen ze het beste passen in jouw woning en stijl van je woning.

Abstracte schilderijen

Abstracte schilderijen zijn geweldig voor moderne of eigentijdse interieurs. Ze zijn vaak kleurrijk en hebben een unieke compositie. Omdat ze geen voorstelling hebben van concrete objecten, kunnen ze een interessante gespreksstarter zijn en de verbeelding van mensen prikkelen.

Dieren

Schilderijen van dieren zijn een leuke en speelse toevoeging aan elke kamer. Van portretten van huisdieren tot wilde dieren, er zijn talloze keuzes. Dieren schilderijen passen goed bij een boerderij, landelijke of rustieke stijl, of in kinderkamers. Een uiggebreide collectie met dieren schilderijen vind je gemakkelijk online, waardoor je direct een keuze kan maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een herten schilderij? Dan vind je deze gemakkelijk via deze link.

Landschapsschilderijen

Landschapsschilderijen zijn een klassieke keuze voor elk huis. Ze kunnen elke stijl aanvullen, afhankelijk van de afbeelding en het frame. Landschapsschilderijen in zachte kleuren en aardetinten zijn perfect voor rustieke en landelijke interieurs, terwijl afbeeldingen van moderne stedelijke landschappen beter passen bij een moderne of industriële stijl.

Portretten

Portretten zijn een tijdloze keuze die passen bij bijna elk interieur. Van klassieke afbeeldingen van adellijke heren en dames tot hedendaagse portretten van beroemdheden, er is voor elk wat wils. Portretten werken goed in een galerijmuur in een hal of in een woonkamer.

Stilleven

Stilleven schilderijen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan een huis, vooral in een keuken of eetkamer. Vaak afbeeldingen van fruit, bloemen of voorwerpen, zijn ze vaak kleurrijk en kunnen ze elke ruimte opfleuren. Traditionele stillevens passen goed bij klassieke interieurs, terwijl modernere stillevens beter passen bij eigentijdse interieurs.

Architectonische schilderijen

Architectonische schilderijen zijn geweldig voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en stedelijke landschappen. Stadsgezichten van beroemde steden of historische monumenten passen goed bij moderne interieurs. Ze kunnen ook werken als een statement piece in een hal of gang. 

Het is belangrijk om de juiste maat en stijl schilderij te kiezen voor elke kamer. Een te groot schilderij kan overweldigend zijn in een kleine ruimte, terwijl een te kleine afbeelding niet genoeg impact kan hebben in een grote kamer. Overweeg ook de kleuren van de schilderijen en of ze passen bij de bestaande kleurenschema.