Modetrends wisselen het hele jaar door en hoewel de meeste mensen niet ieder seizoen hun volledige kledingkast veranderen, is het toch leuk om op de hoogte te zijn van de trends en een paar nieuwe items aan te schaffen. Welk seizoen het ook is, je doet er nooit verkeerd aan om je kledingkast eens helemaal onder de loep te nemen. Verkoop spullen die je niet meer draagt op tweedehands platformen of breng deze naar de kringloopwinkel. Zo geef je jouw kleding een tweede leven, maak je er een ander blij mee en heb je zelf misschien weer wat meer ruimte voor nieuwe items. Benieuwd waarmee jij je kast kunt aanvullen? Lees dan verder.

 

The bigger the better

Geen strakke bodyfit kleding meer, dit jaar willen we het juist zo groot mogelijk. Niet alleen in de winter willen we ons verstoppen in een oversized trui, maar ook in de zomer mag de kleding net wat ruimer vallen dan je gewend bent. Wijde jeans zijn al eerder tot het straatbeeld gekomen en gaan ook de komende seizoenen gewoon weer mee in de trends. Je zult steeds vaker zien dat wijde kleding met elkaar gecombineerd wordt. Voor een vrouwelijke look kun je ze combineren met een dun, sierlijk hakje. En wanneer er echt koude dagen aankomen draag je er gewoon lekker een thermolegging onder, niemand die het ziet.

 

Je mag gezien worden

We hebben natuurlijk een lange tijd veelal binnen gezeten, daarom heeft de dress-up trend zich ontwikkeld. Want hoewel je er bij het thuiswerken heus wel in je joggingsbroek bij mag zitten, is het tijd om je echt op te doffen voor wanneer je de deur uit gaat. Een etentje gepland? Dress up! Dagje naar de dierentuin? Dress up! Middagje op het terras hangen? Dress up! Trek je pofmouwen, tule, pailletten en ruches maar uit de kast want dit jaar kan het niet gek genoeg. Maak je outfit compleet met een aantal opvallende sieraden, zoals gouden oorbellen bij Blush Jewels of gouden ring diamant Blush
.

 

Comfortabel schoeisel

Naast kleding zijn ook schoenen onderhevig aan trends. Dat paar stiletto’s mag je nog even laten staan, want dit jaar zijn vooral de comfortabele schoenen weer helemaal in. Zo maken Uggs en Birkenstocks een comeback en zie je ook veel aaibare instappers. Lekker warm en trendy zijn de chunky laarzen met grove zool. Ook opvallende sneakers doen het goed onder vrijwel iedere outfit.