Voor veel mensen is het internet misschien wel de uitvinding van de eeuw. Jongeren kunnen het zich niet eens meer voorstellen hoe het zou zijn zonder internet. Een boek lezen? We hebben toch netflix… Veel oude gewoontes verdwijnen door de komst van het internet, maar het kan ook veel mogelijkheden bieden. Online winkels springen als paddenstoelen uit de grond, iedereen kan ondernemer worden want de wereld ligt voor je open. Maar hoe onderscheid jij je van al die andere webshops?

Stel je het volgende scenario voor: je bent 23, bent net afgestudeerd aan de universiteit in bedrijfskunde, en je hebt geen zin om voor een baas te werken. Wat doe je dan: je begint je eigen bedrijf. Je bedenkt een bedrijfsplan, zoekt investeerders en je gaat er gewoon voor. Een van de eerste stappen is het opzetten van een webshop, want wie gaat er tegenwoordig nou nog speciaal naar de stad voor een telefoonhoesje? Het opzetten van de site zelf is niet heel moeilijk. Je hebt een vriend die veel met IT werkt en een andere vriendin die de kunstacademie volgt en wel wil helpen met het grafische design. Voor je het weet heb je een super gave, moderne website. Maar na een tijdje kom je erachter dat je heel wat minder bezoekers op de website krijgt dan verwacht, dus wat nu?

De oplossing is simpel: je huurt een expert in om je te helpen! Met de opkomst van het internet en webwinkels kwam ook de opkomst van e-commerce marketing bedrijven. Deze bedrijven helpen je met het beheren van je website en kunnen je helpen om meer bezoekers te krijgen. Want zelf had je misschien wel van alle technische termen gehoord zoals SEO, SEA en conversie optimalisatie, maar hoe je het zelf moet realiseren is een groot raadsel voor je. Gelukkig zijn er genoeg experts op het gebied van e-commerce marketing.

Wat kan een e-commerce marketing bedrijf voor jouw website betekenen? Het opstellen van een online strategie bijvoorbeeld om te zorgen dat jij succesvoller wordt dan jouw concurrenten. Met zoekmachine optimalisatie zorgt een bedrijf als Evoworks ervoor dat jouw website hoger tussen de Google zoekopdrachten komt te staan. Dan zijn er nog vele andere mogelijkheden zoals web analytics, online adverteren, conversie optimalisatie, e-mail marketing, Amazon marketing…. Snap je niks van al deze termen? Dat is geen probleem hoor, de meeste nieuwe ondernemers niet. Daarvoor hebben we gelukkig de e-commerce marketing specialisten voor om jouw bedrijf die extra kick te geven om een succes te worden.