Zoals ik niet zo heel lang geleden heb verteld, ben ik altijd wel te porren voor een uitdaging. Ik vind het heerlijk om mijn eigen grenzen op te zoeken en mijn verwachtingen voorbij te streven. Natuurlijk deel ik deze projecten ook maar al te graag met jullie. Waar mijn creatieve krabbel creaties ooit begonnen als het maken van een eigen carnavalsoutfit, spendeer ik nu mijn tijd het liefste aan grote projecten. Dit keer wilde ik iets maken van een natuurproduct met mijn eigen handen. Helaas is mooi hout behoorlijk duur. Daarom besloot ik te gaan voor een alternatief dat zich uitstekend leent voor hobbyisten: pallethout.

Vergaren van het materiaal

Nou kan ik als particulier niet zomaar pallets kopen bij een groot leverancier. Bovendien is het ook wel een beetje zonde om nieuwe pallets te kopen en deze vervolgens aan stukken te zagen. Nee, pallets kopen zat er niet in. Dus hoe kom je dan als hobbyist aan het materiaal? Ik besloot de lokale bedrijven af te gaan die op een dagelijkse basis werken met pallets. De achterliggende gedachte daarvan was dat zij wellicht wat oude pallets hebben liggen. Toevallig was een bedrijf in de buurt net van plan nieuwe pallets te kopen bij Logistiek Online. De nieuwe pallets waren ter vervanging van wat oude exemplaren. Het hout zelf was nog in orde, maar de pallets zelf vielen deels uit elkaar. Het pallets kopen was bij Logistiek Online binnen een paar minuten geregeld en nadat ze geleverd waren, mocht ik de oude exemplaren meenemen!

Schetsen, tekenen en een blauwdruk maken

Voordat ik lukraak in de weer ga met spijkers en hamers, maak ik altijd even een schets van mijn idee. Wanneer mijn creatieve krabbel creatie een duidelijk vorm heeft gekregen, dan werk ik de schets uit tot een duidelijk tekening. Het is bijna een blauwdruk te noemen. Ik verwerk namelijk de gewenste afmetingen, de monteerwijze en al dat soort zaken gelijk in de tekening. Maten van mij noemen het ook wel eens een IKEA handleiding. Zodra alles duidelijk doordacht is en ik een plan voor ogen heb, dan komt het gereedschap eindelijk tevoorschijn.

Klein of juist groots aanpakken

Wat ik zo mooi vind aan pallethout, is dat je er echt alles mee kan maken. Je kunt het zo klein of juist zo groots aanpakken als je zelf wilt. Zelf had ik voor de middenweg gekozen: ik had een nieuw tuinset ontworpen. De afgelopen week hadden we weer heerlijk weer. Dat motiveert toch wel om de tuin op orde te krijgen. Mijn huidige tuinset staat er droevig bij. Dus ik besloot de figuurlijke twee vliegen in één klap te slaan. Mijn nieuwe creatieve krabbel creatie was een tuinset zelf gemaakt van pallethout!