Niet al te lang geleden bedacht ik me dat het tijd was voor een nieuw en serieus project. Dit doe ik eens in de zoveel tijd om te voorkomen dat ik in een sleur raak. Ik weet namelijk van mijzelf dat als dit aan de hand is, ik minder uit het leven haal dan dat ik zou willen. Vandaar dat ik steeds nieuwe uitdagingen voor mijzelf zoek. Zo heb ik al een keer een nieuwe taal geleerd en ben ik in mijn eentje gaan kamperen. Iets wat ik daarvoor nooit zou hebben gedaan. Dit keer is het weer tijd voor een nieuw en heel ander project.

Project

Eerst zal ik eens vertellen waar een nieuw project voor mij aan moet voldoen. Het moet iets zijn dat buiten mijn comfort zone ligt maar wel haalbaar is. Ik ben namelijk niet per se op zoek naar faalervaringen. Het doel moet zijn dat ik er iets van leer of een angst mee kan overwinnen. Ook moet het wel raakvlakken hebben met mijn interesses anders ga ik het niet volhouden. Dit keer heb ik bedacht dat ik zelf een computer in elkaar wil zetten.

Computer

Hiermee bedoel ik dan wel dat het een echt goed werkende computer moet zijn die ik kan gaan gebruiken omdat het anders gewoon geldverspilling is. Ik wil zelf de computer onderdelen uit gaan zoeken. Daarna moet ik alles met elkaar verbinden en installeren. Ik heb gekozen voor Intel onderdelen.

Plan

Op dit moment ben ik bezig met het maken van een plan. Ik moet eerst goed uitzoeken welke computer onderdelen je allemaal nodig hebt om een computer in elkaar te zetten. Daarnaast moet ik van mijzelf van elk onderdeel uitzoeken wat de beste prijs/kwaliteit verhouding is. Ik heb namelijk wel een budget waar ik me aan moet houden. Dit houdt dus in dat ik voordat ik achter mijn eigen computer kan gaan zitten, er waarschijnlijk heel wat uurtjes achter mijn ‘oude’ computer moeten worden doorgebracht om alles uit te zoeken.

Het uitzoeken vind ik het minst leuke en uitdagende gedeelte maar het moet wel goed gebeuren. Dit is wel al iets dat ik goed kan. De uitdaging zit hem in het daadwerkelijk in elkaar zetten. Ook is het voor mij belangrijk dat de kwaliteit goed is. Zelf kan ik nog geen inschatting maken van hoe lang het gaat duren om zoiets in elkaar te zetten. Hoe dan ook, ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!