Het is pas enkele jaren sinds we ├╝berhaupt smartphones hebben. De opkomst van de smartphone is een van de snelste technologische ontwikkelingen ooit geweest. Toch kunnen we nu al niet meer zonder. Jong en oud vindt het prettig om social media te scrollen, spelletjes te spelen, of leuke gifjes te sturen. De smartphone is niet meer weg te denken uit het moderne straatbeeld. Ook in 2019 zijn er ontwikkelingen op het gebied van de smartphone. Wil jij een toffe smartphone, maar ook een goedkoop abonnement? Je kunt heel makkelijk online je mobiel abonnement vergelijken.

Waterdicht

Veel high-end smartphones die in 2019 gemaakt worden, zijn waterdicht. Dat is handig, aangezien het in Nederland niet altijd even droog blijft. Verder wil je je ook geen zorgen hoeven maken over of je je telefoon wel kunt meenemen naar evenementen en dergelijke. Of je hebt de angst dat je hem in de WC laat vallen, dit gebeurt namelijk heel vaak. Je hebt de telefoon in je achterste broekzak en hij schuift er zo uit. Veel smartphones die nu uitkomen kun je makkelijk onderdompelen in water (of iets anders) terwijl ze aan staan, en daarna is er niets met ze aan de hand. Best fijn voor de onhandige mensen onder ons.

Wireless opladen

Dit is een leuke gimmick: geen gedoe meer met kabeltjes! Wireless opladen ziet er mooi uit, en zorgt voor minder rompslomp. Hoe het precies werkt begrijp ik eigenlijk ook niet, want het lijkt me dat een batterij een directe stroomvoorziening nodig heeft. Toch is het nu mogelijk. Lang niet alle telefoons worden uitgebracht met wireless charging, maar het begint wel op te komen als een feature die echt tof is om te hebben. Steeds meer telefoon produceerders doen mee met deze trend, die er is om te blijven.

Ontgrendelen met je gezicht

Deze feature heeft twee zijdes. Aan de ene kant is het heel gaaf om met je gezicht je telefoon te kunnen unlocken. Aan de andere kant is er ophef geweest over dat een telefoon dan ook ontgrendeld kan worden met andere gezichten. Of dat je zelfs op een dag dat je er moe uitziet je eigen telefoon niet kunt ontgrendelen. De feature is op het moment aan het verbeteren, dus het zal alleen nog maar accurater worden. In de toekomst kan niemand meer je telefoon ontgrendelen, behalve jijzelf. Dit is dus eentje om te bekijken, en naarmate smartphones steeds futuristischer worden gaat ook dit erbij horen als een vaste feature.