Waarom blijft het in België toch zo’n taboe om over seks te praten? Ik heb het hier niet over ongemakkelijke gesprekken die je eigenlijk niet wilt horen. Ik heb het over belangrijke informatie die jongeren niet krijgen over seks. Seksuele voorlichting? Jongeren zouden dit moeten krijgen, maar in alle eerlijkheid heb ik dit niet gekregen. Mijn middelbare school was in de tijd dat ik er op zat één grote chaos, dus deze les wilde ze niet geven. Mijn ouders gingen ervan uit dat school dit deed dus hebben er ook nooit naar om gekeken. Op de basisschool moesten alle jongens de klas uit toen ze het met de meisjes over puberen en ongesteldheid gingen praten. Waarom blijft seks toch zo’n taboe? Vandaag ga ik het met jullie hebben over condooms, om zo een beetje het taboe te verbreken. Naast een belangrijke functie als anticonceptie kunnen condooms ook voor ontzettend veel plezier zorgen in onze slaapkamer. Helaas wordt hier niet over gepraat.

 

Hoe en wat met een condoom?

Zorg ervoor, rond de 18 jaar, dat je altijd Durex condooms bij je hebt. Dit is echt een mannentaak. Waarom Durex condooms? Durex condooms zijn de beste kwaliteit condooms die je kunt krijgen. Probeer op dit gebied alsjeblieft niet voor het allergoedkoopste merk te gaan, maar ga gewoon voor pure kwaliteit. Dan nu wat tips over hoe wij omgaan met onze condooms. Maak het condoom nooit open met je tanden. Ik begrijp dat in het moment dit een goede optie kan zijn, maar dit kan leiden tot een scheurtje in jouw Durex condoom. Blaas ook altijd in het condoom om goed het topje uit te laten steken en om te kijken welke kant je hem op moet rollen. Meer is er eigenlijk niet aan, maar het is goed om dit te onthouden.

 

Verschillende soorten condooms.

Ga bij twijfel altijd voor de normale Durex condooms. Dit is het condoom geschikt voor elke man. Merk je tijdens de seks dat deze toch niet helemaal fijn zit, dan kan je altijd nog voor een andere maat gaan. Je kan ook kiezen voor condooms die een tintelend effect hebben, dunner zijn dan normaal of extra dun. Kijk wel uit, want hoe dunner het condoom is, hoe groter de kans op scheuren. Je kan altijd na de seks nog even controleren of jouw condoom gescheurd is voor de zekerheid. Meer is er eigenlijk niet over te zeggen. Zorg dat je ze als man altijd bij je hebt en dat je goed met jou Durex condooms omgaat. Weet je over andere vrienden die dit ook een lastig onderwerp vinden? Praat dan met hen hier over. Zo breken we samen het taboe.