Als starter op de woningmarkt heb je vaak een klein budget. Doordat de aanschaf van een nieuwe woning veel kosten met zich meebrengt helpt het als je kan besparen op de inrichting van de woning. Je zal daarnaast ongetwijfeld een aantal nieuwe meubels moeten kopen. Het is dus fijn als je kan besparen op de aanschaf en installatie van de vloeren. In dit artikel zetten we twee opties op een rij, die je zelf eventueel zou kunnen installeren.

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloerbedekking gemaakt van meerdere lagen kunststof die samen worden geperst. De bovenste laag is een decoratief laagje dat lijkt op hout, steen of tegel, terwijl de onderliggende lagen bestaan uit kurk of schuim en een stabiliserende kern van houtvezelplaat. Een van de grootste voordelen van laminaatvloeren is hun duurzaamheid. Ze kunnen jarenlang meegaan als ze goed onderhouden worden en zijn bestand tegen slijtage en krassen. Ze zijn ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat betekent dat je ze gemakkelijk kunt houden zonder veel moeite. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het kiezen van laminaatvloeren. Zo kunnen ze gevoelig zijn voor vocht en kunnen ze niet worden geschuurd of opnieuw afgewerkt als ze beschadigd raken. Ze kunnen ook een minder natuurlijke uitstraling hebben dan een houten vloer.

De PVC vloeren

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen PVC vloeren en laminaatvloeren. Zo is PVC een soort kunststof, terwijl laminaat een kunststof vloerbedekking is gemaakt van meerdere lagen kunststof die samen worden geperst. Een van de grootste verschillen tussen de twee is de duurzaamheid. Een PVC vloer van laminaatenparket.nl is zeer slijtvast en kan vaak jarenlang meegaan, terwijl laminaatvloeren gevoeliger zijn voor slijtage en krassen. PVC vloeren kunnen ook gemakkelijk worden gereinigd en onderhouden, terwijl laminaatvloeren regelmatig onderhoud vereisen om hun levensduur te verlengen. Op het gebied van esthetiek zijn er ook verschillen tussen PVC vloeren en laminaatvloeren. PVC vloeren zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en designs, terwijl laminaatvloeren beschikbaar zijn in een beperkter aantal kleuren en designs. Daarnaast hebben PVC vloeren vaak een meer moderne uitstraling, terwijl laminaatvloeren een warme, natuurlijke uitstraling hebben. Op het gebied van prijs zijn er ook vaak verschillen in de prijs tussen de twee vloeren. Een PVC vloer is doorgaans goedkoper dan een laminaat vloer, hoewel de prijs ook kan variëren afhankelijk van het soort PVC of laminaat dat je kiest. Het belangrijkste bij de aanschaf van een nieuwe vloer is er voor zorgen dat je een goed doordachte keuze maakt. Laat je hierbij ook zeker adviseren door een lokale leverancier.