Met zonnepanelen is het mogelijk om uw maandelijkse stroomkosten te halveren, als we dit afzetten tegen het rendement op uw spaarrekening dan zijn zonnepanelen een hele goede investering. In deze blog van zonnepanelenrevolutie.nl vind u meer informatie over de voordelen, kosten en terugverdientijd.

Maar zeker ook voor de toekomst van onze planeet en de directe verbetering van de luchtkwaliteit in uw omgeving. Iedere kilowatt die u zelf opwekt hoeft niet opgewekt te worden in een vervuilende energie-centrale.

Doordat kolen wereldwijd worden uitgefaseerd, dumpen producenten de kolen op de wereldmarkt. Door het ontbreken van een adequate CO2 taks (de vervuiler betaald) en kolen prijzen die extreem laag zijn, is het voor energie bedrijven erg verleidelijk om deze zeer vervuilende techniek toch te blijven gebruiken.

Kosten en terugverdientijd:

Toekomstige kopers van zonnepanelen zijn vaak alleen geïnteresseerd in de terugverdientijd van hun zonnepanelen. Tot een aantal jaar terug was dit inderdaad de belangrijkste overweging aangezien een zonnepanelen installatie toen de tijd al snel € 30.000 moest kosten.

Tegenwoordig kost een gemiddelde zonnepanelen installatie van 3500WP inclusief montage rond de € 5000. Uitgaande van een afschrijvingsperiode van 25 jaar en wat extra kosten voor onderhoud, komen de maandelijkse kosten op ongeveer € 20 uit. De komende jaren kunt u met een dergelijke installatie echter zo’n € 45 per maand besparen op uw stroom rekening. Gezien de huidige rentetarieven houden we bij deze berekening geen rekening met de rente verliezen.

Zonnepanelen neemt u momenteel vooral omdat u een betere wereld voor ogen heeft.

De maatschappelijke kosten veroorzaakt door kolenstroom zijn enorm en berekeningen tonen externe kosten van €96 voor een Megawatt elektriciteit uit een kolencentrale, dat is bijna twee keer de productieprijs. Al deze onzichtbare kosten worden bij de toekomstige generaties neergelegd en zijn eenvoudig te voorkomen door zelf het heft in handen te nemen en te kiezen voor zonnepanelen. Met een spaarrente van rond de nul procent zijn zonnepanelen momenteel de beste investering die je kunt doen.