Een paar weken terug heb ik een huis gekocht. Het was een super goedkoop huis en in deze corona-crisis staat de hypotheekrente ook zeer laag dus dit is erg voordelig. Het huis dat ik had gekocht was een bouwval in eerste instantie. Het fundament van het huis was in zeer goede staat, deze heb ik ook laten taxeren door een onafhankelijke taxateur. Daarnaast heb ik een aannemer in dienst genomen, deze heeft het gehele huis geïnspecteerd en aangeven dat het huis in prima was. Ook heeft hij een lijst gemaakt van het onderhoud dat aan het huis verricht moest worden. De kosten vielen erg mee: ik moest onder andere het huis opnieuw isoleren, de ramen van enkel glas naar dubbel glas vervangen en een nieuwe vloer leggen met isolatiemateriaal.

Isolatie is van groot belang

Het isoleren van het huis heb ik uitbesteed aan een specialist aangezien ik hier geen ervaring in had. De ramen heb ik laten doen door een kennis van de middelbare school. Het laminaat voor het huis ben ik zelf gaan leggen. Dit leek in eerste instantie een hele opgave want het huis was best groot namelijk 75 vierkante meter en ik moest ook de grond isoleren voordat ik het laminaat erop kon leggen. Dit heb ik gedaan door glaswol op de grond te leggen en uit te rollen. Op het moment dat ik bij de muren aankwam, sneed ik de rol glaswol af. Deze handelingen moest ik meerdere keren doen om het glaswol over de gehele breedte van het huis neer te leggen.

Het leggen van de nieuwe vloer

Nadat het glaswol was gelegd, kon ik beginnen met het laminaat. Ik had een mooie neutrale grijze kleur gekozen voor het laminaat, omdat dit goed bij mijn kleur van de muren stond. Het laminaat werd geleverd door De Laminaat Expert in dozen van 12 balken per stuk. In het begin van het laminaat leggen was dit best een gepuzzel want een lat laminaat is 60cm breed en 120cm lang. De eerste rij was erg gemakkelijk om neer te leggen, omdat de oppervlakte van de kamer geen afgeronde hoeken had. Maar toen ik bij het einde uitkwam, besefte ik me dat ik meerdere planken laminaat moest afzagen. Ik ben op dat moment direct terug gegaan naar de tekentafel en heb mijn gehele woonkamer opgemeten. Daarna was het leggen van het laminaat een koud kunstje.