Het is deze dagen steeds populairder aan het worden om jezelf op verschillende manieren in te zetten voor een duurzamere wereld. Veel mensen beginnen met het pakken van de fiets, minder of geen vlees meer eten en afval scheiden. Anderen kiezen weer voor andere opties zoals hun oude spullen en kleding een tweede leven inblazen. Deze mensen doen dit dan door hun spullen op marketjes of online te verkopen. Op markten kan je zo hard schreeuwen als je wil, maar voor het online verkopen van je kleding komt wel meer kijken. Benieuwd hoe jij het beste online jouw kleding kan gaan verkopen? Lees het hier onder!

Gebruik je een app, website of ander platform?

Tegenwoordig schieten ze werkelijk waar als paddenstoelen uit de grond: van die apps waarmee je online jouw spullen kunt verkopen. Je kan er misschien wel een paar opnoemen. Deze apps zijn er dan wel in veelvoud, maar ieder hebben ze hun eigen manier van werken.

Wel hebben de apps allemaal één ding gemeen: het verkopen wordt een stuk makkelijker gemaakt. Of in ieder geval, het uploaden van jouw spullen. Vaak wordt er een specifieke manier en werkwijze gehanteerd per app. Maar hoe weet je nou welke het beste voor jou werkt? Dit kan je testen door tegelijkertijd verschillende apps te gebruiken. Op deze manier kom je er het snelste achter wat wel en niet werkt voor jou!

Spullen verkopen 101

En op het moment dat je een app, platform of website hebt gekozen is het belangrijk dat je goede foto’s maakt van jouw spullen of kleding, mooie omschrijvingen erbij vermeldt en aantrekkelijke prijzen hanteert. Oriënteer jezelf op wat gemiddeld en gebruikelijk is op het platform wat jij gebruikt en hou dit aan. Dan is de kans dat je verkoopt stukken groter!

Pakketten verzenden

Yes! Jouw beschrijving was waarschijnlijk een goede, want je hebt een product verkocht! Dat is erg fijn. Nu kan je gaan focussen op het degelijk verpakken van een product en kijken hoe een goedkoop pakket versturen nou eigenlijk in zijn werk gaat. Natuurlijk worden hier ook wel richtlijnen voor gegeven op het moment dat je een app gebruikt of ander platform, maar toch kan het geen kwaad om er even doorheen te lopen.

Let erop dat het product wat je inpakt niet kan verschuiven in de doos. Wanneer het product niet heel aankomt bij de ontvanger, kan deze namelijk geweigerd worden en teruggestuurd. Dit wil je voorkomen! Plak het pakket goed dicht en vermeldt de verzendsticker op een duidelijke plek aan de bovenkant van het pakket.

Als je dit hebt gedaan moet het allemaal goedkomen. Veel plezier en succes met het verkopen van jouw spullen online!