Soms heb je van die weekenden dat het er toch ineens van komt om iets van de to-do lijst af te strepen. Bij mij stond er al een ruimte tijd op deze lijst om de kamer van mijn zoon te voorzien van een TV. Dit is iets wat hij al jaren wilt en ik eigenlijk elke keer heb afgehouden. Het leek mij namelijk geen goed idee, aangezien hij soms apparatuur kapot weet je maken door er alleen al naar te kijken. Nou, dat is dus uitgerekend wat je doet bij een televisie. Toch werd het tijd dat ik eraan moest geloven. Ik heb daarom over mijn hart gestreken en een gloednieuw LCD scherm voor hem aangeschaft. 

Echter bij het kopen van het scherm realiseerde ik mij dat een los scherm natuurlijk ook aan een muur vastgemaakt kan worden. Dit zou in theorie het risico moeten verkleinen dat de TV omgegooid gaat worden of andere schade oploopt. Het is een stuk steviger om een TV enigszins hoog op te hangen. Maar hoe? Ik ging op onderzoek uit en ben toen uitgekomen bij een website: debeugelknaller.nl. Op deze website staat helder uitgelegd wat er nodig is om een TV scherm op te hangen. Zo kan een TV beugel uitkomst bieden. 

Wat is een TV beugel?

Met een TV beugel hang je het scherm gemakkelijk aan een muur. Bovendien kan je hem ook aan het plafond bevestigen. Even schoot het door mijn hoofd om hem daadwerkelijk aan het plafond te hangen. Dan kan mijn zoon er gewoon niet meer bij. Maar dat leek me even later toch enigszins overdreven. 

Aangezien ik het LCD scherm al had aangeschaft was het voor mij vooral de vraag of er nog wel een passende beugel bij zou kunnen worden gevonden. Dit bleek geen probleem te zijn. Ieder merk heeft bepaalde zogeheten VESA maten. Dit zijn universele maten die door het grootste deel van TV fabrikanten aangehouden word. Bij debeugelknaller waren er diverse modellen beschikbaar voor bijvoorbeeld merken als Sony, Samsung, LG of Philips. In de meeste gevallen zal een nieuwe TV dus altijd kunnen worden voorzien van een TV beugel. 

De volgende dag in huis

Bij een bestelling voor middernacht, wordt de beugel vaak de volgende dag al bezorgd. Ik heb dus inmiddels de TV (zelf) opgehangen en mijn zoon is er enorm blij mee. De tv kan worden uitgetrokken vanuit de muur, waardoor er veel ruimte overblijft in de kamer. Dit maakt het ook veiliger, omdat er niet tegenaan gestoten kan worden en hij niet kan omvallen. Voor mij bleek dit dus de oplossing te zijn waar ik op zat te wachten. Mocht je nog overwegen om een TV beugel te nemen voor je televisie, dan is dit toch voor mij een aanrader.