Op de boerderij van mijn ouders kunnen wij lekker ons gang gaan. Inmiddels is mijn oudste broer 18 en ik ben 16 jaar. Mijn broer en ik doen alles samen. We gamen veel samen en vinden het erg leuk om met onze vrienden op stap te gaan. In ons boerendorp kennen we elkaar allemaal en vinden we het daarom ook erg leuk om als groep naar de grote stad te gaan. Mijn ouders vinden alles goed, we mogen feestjes geven op de boerderij en vrienden uitnodigen. Enige regel is dat we zelf op moeten ruimen.

 

 

Bouwtechnisch heel erg goed aangelegd

Mijn vader beschouwd bouwen als een hobby. Hij is erg handig met schuren en tuinhuisjes in elkaar zetten. Mijn broer had het idee om zelf een tuinhuisje te maken zodat hij daar kon gaan wonen. Douchen en koken deed hij dan wel in huis maar gewoon slapen, alsof hij op zichzelf woonde. Mijn ouders gingen hier mee akkoord en mijn vader besloot mijn broer hierbij te helpen. Ik wilde ook erg graag helpen al hoewel ik iets minder ervaring heb met bouwen. Mijn vader gaf mij de opdracht om verschillende materialen online te bestellen. Zoals underlayment, nog nooit van gehoord als ik eerlijk ben. Dit zou dan op de houten balken bevestigd worden waardoor het de vloer zou worden. Alle maten en hoeveelheid had mijn vader netjes opgeschreven voor mij.
Mijn broer maakte samen met mijn vader de volledige bouwtekening waar ik ook maten en andere dingen vanaf kon lezen. Zo had ik niet alleen de underlayment platen nodig, de houten balken en schroeven waren ook van belang. De “muren” moesten van een ander soort hout gemaakt worden. Het was een groot project waar we alle 3 erg veel zin in hadden.

 

 

Een hele gezellige periode

Alle materialen, onder andere de underlayment platen waren inmiddels bezorgd. Mijn vader en broer hadden al een groot gedeelte opgezet en de afwerking kon zo ongeveer al beginnen. Mijn broer besloot alles aan de binnenkant lekker wit te verven. De grootste uitdaging van het hele proces was toch echt het dak. Daar waren meer sterkte mannen voor nodig. Gelukkig wilde de mannen uit het dorp wel graag helpen. Al met al heeft het project een maand geduurd, vooral in de weekenden zijn we er druk mee bezig geweest. Inmiddels kan mijn broer volgende week of die week daarna zijn bed verhuizen en alle andere dingen die hij nodig heeft in zijn nieuwe “huis”.