In mijn derde jaar van mijn opleiding Vastgoed & Makelaardij kwam ik voor het eerst in aanraking met een soort scriptie. Ik vond dit toen heel erg spannend. Ik weet van mezelf dat ik het best lastig vond om op een professionele manier informatie over te brengen. Dit is op zich wel een vereiste voor een scriptie. Tijdens mijn derde jaar moest ik op stage. Ik koos ervoor om dit te gaan doen bij een makelaar in Amsterdam. Ik wist nog niet zeker wat ik later wilde worden en/of wat ik met mijn opleiding wilde doen. tijdens de minor van deze opleiding kun je namelijk alle kanten op. ik weet nog goed dat ik vroeg graag meehielp toen mijn huis te koop stond in de crisis. Ik kreeg niet veel mee van hoe vervelend het voor mijn ouders was om het huis te koop te zetten. Ik was veel te druk bezig met rondkijken op funda naar nieuwe huizen. Op basis van deze herinnering koos ik ervoor om bij een makelaar stage te gaan lopen.

Hoe te beginnen

In de eerst weken vond ik het heel moeilijk om te beginnen met schrijven. Een goed begin is het halve werk bleef vaak in mijn hoofd rondspoken. Ik wilde dus graag een goede start maken. Door al dit getreuzel begon ik eigenlijk veel later dan ik wilde. Dit zorgde ervoor dat ik best veel moest gaan haasten. Ik vond het ook lastig waar ik al mijn informatie vandaan moet halen. Vanuit school had ik geleerd dat een bron altijd valide en betrouwbaar moet zijn en dat één bron geen goede bron in. Naast deze kennis had ik gelukkig een hele aardige college die mij heel veel wilde helpen.

Het echte werk

In het begin van mijn stage nam deze collega me veel mee op werk buiten de deur. Ik vond dit het leukst. Dit was ook wel te merken in mijn bedrijfsbeoordeling. Ik was niet genoeg op kantoor aan het werk. En wanneer ik op kantoor was, zat ik aan mijn scriptie. Na lang werken was deze eindelijk af. Mijn stagebedrijf gaf mij een 7 en de tip dat ik naarmate ik wat ouder word het werk nog wel wat serieuzer moet gaan nemen. Nu had ik nog één week over op mijn scriptie in te leveren. Bang voor mijn eigen schrijfkunsten besloot ik dat er maar één ding op zat, mijn scriptie laten nakijken op spellingfouten. Dit bleek hard nodig, ik had er gemiddeld tien per pagina!