Beschik je over een tuin en wil je deze ‘zomer-klaar’ maken? Dan is het slim om alvast te beginnen met een aantal voorbereidingen. Dit kan je bijvoorbeeld al doen door een plan te maken hoe jij jouw tuin wil indelen en in welke stijl jij jouw tuin wil. Er zijn veel verschillende stijlen die je kan toepassen afhankelijk van het soort tuin je hebt. De ene tuin is groot genoeg om bijvoorbeeld voor een zwembad en de andere tuin is net groot genoeg om een bankje in te zetten. Voor elke type tuin hebben wij verschillende stijlen opgeschreven. Het gebruik van verschillende elementen zorgt uiteindelijk voor het tuinontwerp van jouw tuin. Het is ook mogelijk om verschillende stijlen te combineren.

De moderne tuin

Een moderne tuin is een tuin gericht op een strak ontwerp met alle gemakken voorzien. Grote vierkant tegels en een strak gazon of vlonders karakteriseren een moderne tuin. Wil je investeren in je tuin dan is het slim om voor een loungeset aanbieding te gaan, zodat je meer geld te besteden hebt aan bijvoorbeeld het aanleggen van je tuin. Je kan ook kiezen voor een duurzame loungeset aluminium, deze zal je lange tijd niet hoeven te vervangen. Bij een moderne tuin maak je vaak gebruik van grote elementen waardoor het er direct strak uitziet. Daarnaast is een moderne tuin erg functioneel en zijn er weinig tierlantijntjes te vinden. 

De Japanse tuin

De Japanse tuin staat bekend om zijn vele water in de tuin. Je kunt water op verschillende manieren integreren: vijvers, beekjes of watervallen. Als je niet genoeg ruimte hebt, kan je een afvoerbassin gebruiken. Als er een beek is, moet deze altijd van oost naar west stromen. Zorg tegelijkertijd voor een natuurlijke uitstraling. Als je wilt dat het water op een bepaalde manier stroomt, gebruik dan een steen of zandbak om de richting te bepalen. Een bijbehorende houten brug maakt het helemaal af. De Japanse tuin zorgt ervoor dat je heerlijk kan relaxen en helemaal ‘zen’ kan worden.

Wellness tuin

Een wellness tuin is een tuin die is ingericht op volledige ontspanning (wellness). Hierbij kan je denken aan een jacuzzi, bubbelbad en een sauna. Deze tuin zal vaak de stijl van een moderne tuin hebben met daarbij een aantal toevoegingen zoals een jacuzzi of bubbelbad. Een sauna is vaak een luxe die helemaal thuis hoort in de wellness tuin. Veel mensen beginnen met een sauna en breiden later uit met bijvoorbeeld een bubbelbad.