Wil je binnenkort wat leuks doen, is je geliefde binnenkort jarig, of wil je binnenkort wat spontaans regelen? Dan hebben wij voor jou drie verschillende uitstapjes op een rijtje gezet. Doe direct leuke inspiratie op en geef er je eigen twist aan. Met deze drie tips weet je direct wat je kan gaan doen en is een leuke dag/weekend gegarandeerd.

Een weekendje weg

Een veel voorkomende maar toch nog altijd een van de leukste ideetjes: een weekendje weg. Tegenwoordig is het zelfs heel toegankelijk geworden om een weekendje naar het buiteland te gaan. Met vliegtickets Turkije ben je zo in een prachtig land waar je heerlijk een (lang) weekend kan vertoeven. Een weekendje weg, vliegen en genieten in de zon, wat wil je nog meer? Het tot op de dag van vandaag ontzettend toegankelijk om een vliegticket te kopen en de volgende dag te vliegen. Ben je een planner? Dan kan je ook nog is kosten besparen door vroegtijdig te boeken.

Stadstour door eigen land

Wil je liever dichtbij huis blijven? Er zijn ontzettend veel leuke activiteiten te doen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een stadstour langs verschillende oude steden in Nederland. Kom dingen te weten die je nooit wist van je eigen woonplaats of de stad dichtbij in de buurt. Je kan er zelfs voor kiezen om langs verschillende steden te gaan. Wij raden aan om dan een dag-ticket voor de trein te nemen. Hiermee ben je vaak direct in het Centrum en heb je geen hoge parkeerkosten.

Tijdens een stadstour kan je allerlei activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een audio tour, een tour via je smartphone met een app erbij of verschillende wandelroutes. Daarnaast kan je vaak ook een museumtour doen. Hiermee kan je een dagkaart kopen en op één dag meerdere museums bezoeken. Een museumkaart is erg voordelig wanneer je meerdere museums bezoekt. 

Maak er een culinair weekendje van

Ga je een lekker weekend weg? Combineer het dan direct met lekker eten uit de stad waar je op bezoek bent. Zoek uit wat een echte specialiteit is in deze stad. Ga je bijvoorbeeld een weekendje naar het buitenland? Dan is het leuk om rond te vragen welk eten je echt geproefd moet hebben voordat je weer terug naar eigen land gaat. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om bij een lokaal restaurant te gaan eten of in het hotel waar je overnacht. Vaak hebben hotels al een groot aanbod maar een lokaal restaurantje brengt wellicht toch iets meer sfeer met zich mee.